8 november Bijeenkomst bij ROETZ-bikes

Datum:
Tijd:
Locatie:
8 november 2018
17:30 - 20:00
Roetz

Beste leden, 

 

Graag willen we jullie uitnodigen voor onze bijeenkomst op donderdag 8 november a.s. We zijn enthousiast over onze gastheer van de avond, Tiemen ter Hoeven, founder en CEO van Roetz-Bikes (Gedempt Hamerkanaal 99 te Amsterdam).

 

We hopen net zoveel leden te mogen verwelkomen als bij de Kringborrel in oktober! Let op, het is deze keer extra belangrijk dat je je aanmeldt, gezien de beperkte ruimte. Aanmelden kan via info@deamsterdamschekring.nl, de website of Facebook. 

 
 
Hartelijke groet, 
De Amsterdamsche Kring
 
 
Cathelijne Broers, voorzitter
Geert Jan ter Linden, voorzitter Programmacommissie
 
 
EEN TWEEDE LEVEN VOOR GRONDSTOFFEN
Elk jaar belanden in Nederland minstens één miljoen fietsen op de afvalberg, terwijl belangrijke onderdelen zoals het frame nog prima in orde zijn. Dat moet anders, dachten ze bij Roetz! 
 
Het idee: door onderdelen die nog prima in orde zijn te reinigen en te bewerken wordt ze een tweede leven gegeven. Met de huidige Roetz-Bikes collectie wordt een circulariteit van  30% gehaald. En wel 70% bij het herproduceren van de  OV-fietsen. Vorig jaar hebben ze 20 ton grondstoffen door de circulaire productiemethode kunnen besparen.
 
Het is de ambitie van Roetz om de volgende stap zetten naar een 100% circulaire fiets. Ze geloven erin dat een (elektrische) fiets van hoge kwaliteit zowel betaalbaar voor iedereen als milieuvriendelijk kan zijn. 
 
UNIEKE MAKERS MET TALENT
Bij Roetz werken mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Ze geloven erin dat iedereen bruikbare talenten heeft. De teamleden zijn oersterk, rustig (of juist druk…), eigenwijs, eerlijk of hebben een uitzonderlijk oog voor detail. Allemaal eigenschappen die van pas komen bij het maken van een stijlvolle en duurzame designfiets, van iets wat eerst nog voor schroot werd aangezien.
 
Ze stellen geen functie-eisen, beoordelen geen cv, maar geven vertrouwen.  Résumé: Roetz moedigt hun fietsenmakers aan om een erkende opleiding als fietstechnicus te volgen. Met een diploma zijn hun makers klaar voor de toekomst.

 

ROETZ-bikes

Reserveer

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Aanwezigen

  • Lo Breemer
  • Roy Cremers
  • Edo Groenewald

Reacties: