Online bijeenkomst via Zoom op 27 mei 2020

Datum:
Tijd:
27 mei 2020
15:30 - 17:00

UITNODIGING ONLINE BIJEENKOMST 27 MEI

 

Beste leden,

 

 

Graag nodigen we je uit voor de online bijeenkomst van a.s. woensdag 27 mei. We gaan in op de actualiteit. De regio Amsterdam is hard geraakt door de corona maatregelen. Volgens economisch onderzoeksbureau SEO is de economische schade ca EUR 2.3 mrd per maand. Het weer opbouwen van de economie, nu de corona maatregelen wat verlicht worden, heeft een grote prioriteit. Hoe doen we dat op een innovatieve, duurzame en inclusieve manier?

 

 

Kringlid Nina Tellegen, Algemeen Directeur AMsterdam Economic Board, geeft ons haar visie op de impact voor onze stad en mogelijke strategische scenario’s voor de toekomst. Na de introductie van Nina werken we met elkaar via Zoom in groepjes aan scenario’s voor verschillende sectoren. We nodigen je van harte uit om een concrete casus vooraf bij ons aan te leveren via info@deamsterdamschekring.nl.

Foto: Truus van Gog

De online Zoom bijeenkomsten zijn berekend op max 100 deelnemers, dus meld je allen aan voor onze bijeenkomst op 27 mei 16:30-18:00 uur via deze link. We informeren je tijdig over de inloggegevens.

 

 

Deze keer in de spotlight: ANNABELLE BIRNIE
(Kringlid sinds 2019) 

Prettig om kennis te maken! Mijn naam is Annabelle Birnie en ik ben directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), het fonds dat kunst en cultuur projecten en organisaties, stimuleert, beoordeelt en subsidieert in onze hoofdstad.


Als kenniscentrum ontwikkelt het AFK financieringsinstrumenten voor de sector en speelt het in op de actuele behoeftes en kansen zoals de ontwikkeling van het crowdfundingsplatform Voordekunst.nl en de stadsdeelfondsen Mensen maken Amsterdam. Of, zoals in tijden van Corona maatregelen, het Snelloket voor inspirerende, verbindende en verrijkende culturele initiatieven in tijdens van crisis.

 

 

Ook ik ben geraakt door de cultuur, en laaf me aan de blik van de maker op de maatschappij, die mijn geest scherp houdt, mijn hart verwarmt en mijn ziel voedt.
Ik hoop met je kennis te maken op een van de (online) bijeenkomsten en zie ernaar uit je te leren kennen.

 
Heb je culturele plannen? Kijk dan op www.AFK.nl 

 

Wil jij ook in de spotlight?
Heb je een boek geschreven, vervul je een bijzondere (nieuwe) functie, wil je vertellen over jouw bijdrage aan de stad? Meld je aan via info@deamsterdamschekring.nl

 

 

Actie in tijden van Corona

 

Naast steun vanuit de overheid zijn er gelukkig ook particuliere initiatieven om kunst en cultuur te ondersteunen. Kringlid James Veenhoff, oprichter en partner van Fronteer, is trots op de actie #DoeMeeMetJeAOW waaraan hij heeft gewerkt met initiatiefnemers Corine en Hein Muller en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De minister van OCW gaat het bedrag verdubbelen. Share & like met de cultuurliefhebbers in jouw netwerk die de kunsten een warm hart toedragen en iets kunnen missen van hun AOW vakantiegeld! 100% van de donatie gaat naar culturele initiatieven. Voor meer informatie kijk op https://doemeemetjeaow.nl De actie loopt tot 20 juni.

 

 

Lustrum

Het lustrum kan op 27 mei niet plaatsvinden en is vooralsnog verschoven naar dinsdag 27 oktober 2020. We houden uiteraard de actuele ontwikkelingen in de gaten en verzetten opnieuw indien nodig. Mocht je je al hebben aangemeld, je aanmelding (en eventuele betaling) blijft gewoon geldig. Nadere informatie volgt.

 

Contact en agenda noteer alvast in je agenda!

 
Vacatures
Zoals ook eerder aangekondigd hebben we meerdere vacatures binnen het Kringbestuur en enkele van onze commissies, een uitgebreide toelichting volgt snel, heb je interesse, laat het weten op: info@deamsterdamschekring.nl. We zoeken naar: Lid Kringbestuur/voorzitter nieuw te vormen Communicatiecommissie, twee leden programmacommissie, een lid ledencommissie. De profielen zijn te vinden op onder de “Nieuws” tab op onze website.

 

Social Media
We houden graag contact via social media. Meld je aan bij onze LinkedIn en Facebook pagina’s via:
https://www.facebook.com/groups/161676607507341/
https://www.linkedin.com/groups/8528363/

 
Noteer alvast in je agenda 

– 23 juni 2020:

Bijeenkomst met lezing door kringlid Frits Spangenberg: ‘Relativeer je eigen bubble’. Ieder van ons zit in een bubble van gelijkgestemden, meestal meerdere bubbles die elkaar overlappen. Als je dat eenmaal weet en het bestaan en de eigenschappen van andere, verder afstaande bubbles kent, relativeer je je eigengedrag, motivatie en  ervaringen. Frits laat ons aan de hand van het Mentality & Glocalities systeem zien hoe wij ons diversiteitsdenken effectiever kunnen maken. Meld je aan voor de online bijeenkomst via deze link
–                      Juli en augustus:
geen bijeenkomsten
–                      10 september 2020: Kringlezing door Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de VU en o.a. kroonlid van de SER en auteur van diverse boeken.
–                      1 oktober 2020:
Bijeenkomst
–                      27 oktober 2020: onder voorbehoud
Lustrum 75 jaar in Felix Meritis, aanmelden kan via deze link
–                      4 november:
Bijeenkomst
–                      10 december:
Boerenkool bij Heineken voor leden en oud-leden (datum onder voorbehoud)
 
Wij zijn blij dat we elkaar ook in deze tijd kunnen blijven ontmoeten bij de Kring, tot ziens en zorg goed voor elkaar!
 
Leontine, Daphne, Geert Jan, Kamran, Maaike en Sandra

 

Reserveer

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement.


Reacties: